Coure ous

És aconsellable treure els ous de la nevera una hora abans de la seva cocció.

Perforar els ous per un extrem. Pot realitzar-se amb una simple agulla. Aquesta perforació evita que es trenqui la closca durant la cocció.

Si a l'aigua de cocció dels ous se li afegeix un grapat de sal, això facilitarà pelar-los i que no es trenquin.
A l'hora de coure els ous, es recomana afegir un petit raig de vinagre a l'aigua de cocció, ja que en cas que la closca es trenqui, cosa bastant freqüent, i surti part de clara per la fissura, aquesta es coagularà immediatament, actuant de tap i impedint la sortida de més quantitat de clara.
Poseu els ous en una cassola. Afegiu aigua fins que els ous es quedin submergits a una profunditat d'un o dos centímetres. Escalfar l'aigua fins que comenci a bullir
Reduir el foc, mantenir bullint durant el temps adequat.

Si els vols fer passats per aigua, amb una clara gairebé quallada molt blanca i que el rovell sigui líquid, hauran de ser almenys 2-3 minuts en aigua bullint. En el cas que vulguis la clara quallada i el rovell semi líquid, hauran d'estar 4-5 minuts.

Dins dels ous durs també hi ha dues modalitats, l'ou dur "tou", en el qual el rovell i la clara són quallades, però just la part central del rovell és una mica cremosa. Per elaborar aquest tipus d'ou dur, cal introduir-los en aigua freda i una vegada que comenci l'ebullició, coure'ls de 6 a 8 minuts.
Si el que vols és un ou dur "dur", cobreix-lo amb aigua freda i cou-lo 10 minuts a partir de l'ebullició, però no els coguis més d'aquest temps, ja que es podria formar un halo fosc gairebé verdós al voltant del rovell, i perquè sigui més agradable a la vista, l'ideal és que el rovell tingui un color groc pàl·lid.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License