Coca de sant Joan

Ingredients per a 4 persones

Massa mare:
70 gr. de llet
8 gr. (1/3 de pastilla) de llevat de forner
100 gr. farina de força
Altres:
pinyons
sucre
200 g de nata muntada
Massa:
Pell de llimona
300 gr. de farina de força
20 gr. de mantega tova
60 gr. de mantega tova
60 g. de sucre
2 ous + aigua fins a 150 gr.
16 gr. (2/3 de pastilla) de llevat de forner
10 gr. de sal
aromes: ratlladura de llimona, canyella, vainilla, aiguanaf, ect.

Preparació

Preparació
Poseu en el got la llet i el llevat. Dissolgui programant 10S+V3
Afegiu els 100 g de farina, i barregeu 30S+V4. Tot seguit taparem i deixarem llevar en un lloc abrigat fins que ens hagi augmentat el doble del seu volum.
Passat aquest temps, poseu el sucre V10 durant uns segons. Seguidament afegiu la pell de llimona i programar durant 30S, V10.
Barrejarem en el got, la farina, la sal, el sucre, els 20 gr. de mantega, les aromes, els dos ous i l'aigua fins a 150 cc. Programar 1½ M a 37ºC V 2,5. i tot seguit hi afegirem la massa mare i pasteu 2M+VEspiga.
Tan bon punt comencem a tenir una massa suau, hi anirem afegint els 60 gr. de mantega de miqueta en miqueta i el llevat molt ben esmicolat, i seguirem pastant 10 M V Espiga.
Quan aconseguim que aquesta massa no tendeixi a trencar-se quan l'estirem ja podrem deixar de treballar-la. La deixarem reposar en un bol untat amb oli, ben tapada uns 30-45 minuts. En aquest punt, destaparem, baixarem la fermentació, tornarem a tapar i deixarem fermentar 30-45 minuts més.
Farem la crema pastissera, posant en un cassó la llet i la vainilla, i arrencarem el bull. Mentrestant, posarem en un bol els rovells i els sucre i ho batrem amb les branitles, afegirem la maizena i ho barrejarem bé. Tot seguit li afegirem la llet bullint, ho barrejarem i ho retornarem al cassó, i ho seguirem batent fins que arrenqui el bull. Un cop feta la crema, la traslladarem a un altre recipient i ho taparem amb film i esperarem que es refredi.
Estirarem ta massa amb forma ovalada, pintarem amb un rovelll i unes gotetes d'aigua i repartirem els pinyons/fruita confitada i el sucre humitejat amb aigua/café . Deixarem fermentar per última vegada i enfornarem a 180° uns 20 minuts.

Comentaris

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License