Canelons de “txangurro”

Ingredients

Per als canelons
60 g de ceba picada
60 porro picat
200 g de txangurro
20 g de mantega
20 g de farina
20 g de salsa americana
40 g de llet
sal, pebre vermell dolç i nou moscada
unes gotetes de tabasco

Per a la salsa americana
100 g de gamba vermella
125 g de ceba a quadrets
300 g de tomàquet vermell a quadrets
250 g de fumet de peix
pebre de caiena
20 g de conyac
20 g de vi blanc sec

Altres
40 plaques de caneló
80 g de mantega
60 g de de farina
800 g de llet
sal, pebre i nou moscada
Parmesà

Preparació

Per fer la salsa americana, sofregirem les gambes dins un cassó amb una mica d'oli i les retirarem. Continuarem amb la cocció de la ceba, i un cop sigui sofregida, retornarem les gambes al cassó i flamejarem amb el conyac. Un cop apagada la flama afegim el vi blanc i esperarem que evapori l'alcohol, afegirem els tomàquets i esperarem que sofregeixin i que suri l'oli de nou. Afegirem el fumet i un xic de pebre de caiena i farem que bulli a foc suau i tapat durant 20 minuts. A continuació colarem i reservarem.
Ofegarem la ceba i el porro amb la mantega i una mica d'oli dins d'una cassola. Un cop ben cuites courem la farina, afegirem el txangurro ben escorregut i li donarem un parell de voltes, assaonarem i rectificarem d'espècies i abocarem la llet i la salsa americana. Deixarem bullir per uns minuts i reservarem filmat per contacte.
Bullirem les plaques de caneló, i les farcirem amb el txangurro. Mentrestant, farem una beixamel clareta fent un "rue" amb la mantega i la farina, i un cop cuites afegirem la llet i la salsa americana i deixarem coure uns 2 minuts. Rectificarem de sal i pebre i reservarem.
En una safata per anar al forn, posarem una base de beixamel i damunt els canelons, acabarem de cobrir amb beixamel, i per acabar posarem una bona capa de formatge parmesà. Gratinarem i servirem

Comentaris

Alba Sabater. Escola La Llar. Terrassa

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License