Calamars farcits amb flamets d'arros

Ingredients per a 4 persones

Per al farcit
10-12 calamars mitjans de roca
1 llesca de pa remullada amb llet
20 g de pinyons picats
julivert picat
farina
sal i pebre
Altres
Escuradents
200 g d'arròs
Per a la salsa
300 g de ceba picada
1 gra d'all picat
150 g de tomàquet vermell triturat i colat
2 cullerades de xerès sec
50 g de conyac
fumet de peix
Per a la picada
1 gra d'all
10 ametlles torrades
una punta de xocolata
1 galeta maria o bé un carquinyoli

Preparació

Un cop nets els calamars picar les aletes i tentacles i els pinyons torrats. Barrejar-ho tot molt bé junt amb el pa, el julivert i assaonar-ho. Omplir les bosses dels calamars, les tancarem amb escuradents, les salpebrarem i les passarem per farina.
En una cassola amb un dit d'oli donarem color als calamars i els retirarem. Dins la mateixa cassola continuarem la cocció sofregint la ceba i quan sigui transparent afegirem l'all i esperarem que hagi
compotat. A continuació afegirem els vins, i deixarem evaporar l'alcohol, afegirem el tomàquet i esperarem que sofregeixi fins que torni a surar l'oli. En aquest punt retornarem els calamars a la cassola i l'aigua que ens han deixat anar i els cobrirem de fumet. Deixarem que bulli 30 minuts tapat.
Mentrestant farem la picada triturant tots els ingredients. Un cop passada la mitja hora l'afegiren a la cassola i esperarem que bulli 5-10 minutets més.
Bullirem l'arròs, l'escorrerem i el passarem per la paella amb un all. En farem flamets que situarem al mig dels plats i els acompanyarem amb un parell de calamars farcits amb la seva salsa.

Comentaris

Alba Sabater. Escola La Llar

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License